De car van

Car Paccio

Onze foodtruck is een echte klassieker met karakter, en is duidelijk onderdeel van het concept. Ooit was het een gewone bestelbus die spullen rondbracht. Nu die meer dan 40 jaar oud is, is het een mobiele, culinaire keuken. De Car, een Peugeot J7, komt uit Frankrijk. We hebben hem laten opknappen en naar onze wensen ingericht. 

Nu toeren we met onze Car door heel Nederland en soms ook daarbuiten. Terwijl de meeste foodtrucks voorzien zijn van dampende ovens, hebben wij juist koelkasten en een diepvries laten inbouwen. Zo kunnen wij altijd de verse producten meenemen en vervoeren. En als we toch gerechten moet verwarmen, nemen we aparte apparatuur mee.

Het concept achter

Car Paccio

En waarom carpaccio? Is een vraag die bij ieder evenement wordt gesteld. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Het is, naast sushi, één van de lievelingsgerechten van Jenneke. En zij wilde iets bereiden en verkopen wat zij zelf ook super lekker vindt.

Leuk weetje!

Carpaccio bestaat als voorgerecht eigenlijk pas ruim een halve eeuw. Ontstaan in Venetië, waar gravin Amalia Nani Mocenigo een gerecht met roodvlees wenste, en barman Giuseppe Cipriani dat voor haar bedacht. Hij serveerde dun gesneden ossenhaas met een witte saus, en vernoemde zijn creatie naar de middeleeuwse schilder Vittore Carpaccio, die veel met rood werkte.

Onze specialiteit is dungesneden, biologisch rundvlees (kogel) geserveerd met rucola, Grana Padano, een notenmix en truffel of pestomayonaise. We snijden het vlees vers in de foodtruck. Voor onze carpaccio gebruiken wij vlees van speciale runderen die we inkopen bij Onze Biologische Slagerij. Dit betekent dat het vlees gegarandeerd biologisch is, afkomstig van runderen die zoveel mogelijk buiten hebben gelopen, in weilanden met bloemen en kruiden.

In Nederland en misschien ook daarbuiten wordt de betekenis van carpaccio wat breder genomen. Eigenlijk alles waar je flinterdunne plakken van kunt snijden, wordt een carpaccio genoemd. Zo snijden wij bijvoorbeeld ook dunne plakken van courgette en die grillen we even. Dit wordt geserveerd met feta, zongedroogde tomaat, notenmix en een groene kruidendressing. Een heerlijke vegetarische carpaccio.

Nieuwsgierig geworden naar welke gerechten wij nog meer bereiden?

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.