Met onze foodtruck Car Paccio serveren wij uiteraard carpaccio. Maar wel op een innovatieve manier. Carpaccio bestaat als voorgerecht eigenlijk pas ruim een halve eeuw. Ontstaan in Venetië, waar gravin Amalia Nani Mocenigo een gerecht met roodvlees wenste, en barman Giuseppe Cipriani dat voor haar bedacht. Hij serveerde dun gesneden ossenhaas met een witte saus, en vernoemde zijn creatie naar de middeleeuwse schilder Vittore Carpaccio, die veel met rood werkte.

Wij bouwen hierop voort met onze fantasie en ons gevoel voor smaak. Wij snijden flinterdunne plakken van diverse soorten vlees, maar ook van zalm, rode bieten, witte knolselderij, paddenstoelen, tomaten, mierikswortel. Eigenlijk van alles waar je dunne plakken van kunt snijden en lekker eten van kunt maken. Dus jazeker: wij serveren ook vegetarische carpaccio, in vele kleuren en smaken.

Onze specialiteit is dungesneden rosbief, met pijnboompitjes, rucola en Parmezaanse kaas. Daarbij heb je de keuze tussen verschillende sauzen of dressings. Zo kun je kiezen tussen truffelmayonaise, balsamico of onze huisgemaakte salsa verde. Die overigens ook uitstekend smaakt bij de carpaccio van tomaat met buffelmozzarella.

Voor onze carpaccio’s gebruiken we vlees van speciale runderen. Wij kopen ons vlees alleen bij De Vrije Koe in Haarlem. Dat betekent dat het vlees gegarandeerd biologisch is, afkomstig van runderen die zoveel mogelijk buiten hebben gelopen, in weilanden met bloemen en kruiden. De Vrije Koe werkt vooral met authentiek Hollandse runder-rassen, zoals Lakenvelder, Blaarkop of Brandrode runderen.