Na 3 weken zitten de eerste evenementen erop en wat is het ONTZETTEND gaaf!

Eeterij op Wielen in Ahoy was het eerste evenement. We hebben er maanden naar toe geleefd én hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen. En dan is er die dag dat je er moet gaan staan. Met ons nieuwe concept “carpaccio” en met onze truck, een Peugeot J7 die wij 6 maanden ervoor kochten en volledig hebben omgebouwd tot iets waar wij nooit van hadden durven dromen. Super spannend natuurlijk!

Op woensdagavond hadden we de truck al in Rotterdam – dichter bij de Ahoy – gestald om op donderdag wat vlotter te zijn. Maar toch wel een beetje zenuwachtig stapte ik op donderdag 17 maart in de auto. Gaat alles volgens planning? Ik was in ieder geval ruim op tijd van huis vertrokken om de foodtruck binnen te kunnen rijden in
Ahoy, maar halverwege de reis kwam ik erachter dat de sleutel van de bus nog op tafel lag. Paniek!

Alles bij me, behalve de sleutel! Dat meen je niet! Halsoverkop weer teruggereden. Gelukkig had ik een top backup team in Ahoy klaar staan. Zij hebben voor mij geregeld dat ik wat later kon binnen rijden. Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal goed gekomen. De bus stond al vrij snel op zijn plek en stond er prachtig bij. Iedereen was zo behulpzaam. Vooral mijn buurtjes, de Broertjes Saté, many thanks! Als je ze ergens tegenkomt, ga een broodje kipsaté proeven. Heerlijk!

Het weekend verliep heel gemoedelijk. Er was geen storm drukte, maar des te beter voor ons om even te kunnen oefenen. Wat gaat goed en wat kan er beter. En natuurlijk wat zijn de reacties op onze carpaccio? We kregen al snel blije gezichten en er kwamen zelfs gasten voor een 2e of 3e keer! De proeverij van de 3 verschillende carpaccio’s bleek al snel de favoriet. Heel handig voor de mensen die niet kunnen kiezen of als je wilt beginnen met een klein hapje bij de borrel.

De 4 dagen vlogen voorbij, maar echt tijd voor bezinning had ik niet.  Een paar dagen later vertrokken we alweer naar de RAI voor het Foodfestival Amsterdam. Dat waren ook weer 5 gezellige dagen. Het was iets drukker dan in Ahoy en de eerste rijen hebben we al gehad. Op maandagavond, de laatste dag, was alles snel opgeruimd en ingepakt. En ik dacht nog dat gaat snel! 🙂 Totdat we de bus probeerden te starten. Dat deed hij dus niet. Accu leeg?! Gelukkig hebben we een oplegger om de bus mee te vervoeren, maar moesten de truck er wel op duwen en tegelijkertijd lieren. Daar waren we 2 uur later pas mee klaar.. zucht.

De volgende dag kwam mijn vader helpen om de bus te starten en vroeg aan mij waar de accu zit. Uhh…effe denken. Ik kreeg opeens het schaamrood op mijn kaken. Ik herinnerde me namelijk weer dat de brandweer aan mij vroeg om de accupool eraf te halen in verband met de brandveiligheid in de RAI. Daardoor startte de bus natuurlijk niet. OEPS! Ik heb mijn vader nog nooit zo hard horen vloeken.. Gelukkig kon hij er (later) ook wel om lachen. Maar goed, waar de accupool zit, dat vergeet ik nooit meer.

De zondag daarna reden we naar onze zuiderburen. Voor Ciao Tongeren! Wat een geluk met het weer én wat een mooie locatie. We stonden pal voor de Onze-Lieve-Vrouwenbasiliek op een pittoresk pleintje. Wat ze zeggen is waar… Belgen houden van lekker eten. Het was mega druk, onze gasten waren blij en vonden de carpaccio heerlijk! Helemaal in combinatie met een glas bubbels van onze buren ter plaatse, ‘Wijnbar op wielen’ uit Oostvoorne. Wij vormden samen echt een top-combi! 🙂

De kop is eraf! Zo’n fantastisch gevoel om ons product of eigenlijk concept neer te zetten. Nu een weekje van rust, van bezinning. Maar niet voor lang. We staan binnenkort op diverse markten en 29, 30 april en 1 mei in Zoetermeer. Tijdens het Silverdome Foodtruck Festival. Vanaf Mei staan we ieder weekend wel ergens door het land. Houd onze agenda goed in de gaten! En kom vooral langs voor een heerlijke carpaccio!

Tot snel!