Mijn foodtruck is een echte klassieker met karakter, en is duidelijk onderdeel van mijn concept. Ooit was het een gewone bestelbus die spullen rondbracht. Nu die meer dan 40 jaar oud is, is het een mobiele, culinaire keuken. De Car, een Peugeot J7, komt uit Frankrijk. Ik heb hem laten opknappen en naar mijn wensen ingericht. Dat is gedaan door Denis van der Wal (Custom Metalworks)

Nu toer ik met deze Car door heel Nederland, en soms ook daarbuiten. Terwijl de meeste foodtrucks voorzien zijn van dampende ovens, heb ik juist koelkasten en een vrieskist laten inbouwen. Zo kan ik altijd de verse producten meenemen en vervoeren. En als ik toch gerechten moet verwarmen, neem ik aparte apparatuur mee.

HET CONCEPT

En waarom carpaccio? Is een vraag die bij ieder evenement wordt gesteld. Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Het is, naast sushi, één van mijn lievelingsgerechten. En ik wilde iets bereiden en verkopen dat ik zelf ook super lekker vind.

Leuk weetje!

Carpaccio bestaat als voorgerecht eigenlijk pas ruim een halve eeuw. Ontstaan in Venetië, waar gravin Amalia Nani Mocenigo een gerecht met roodvlees wenste, en barman Giuseppe Cipriani dat voor haar bedacht. Hij serveerde dun gesneden ossenhaas met een witte saus, en vernoemde zijn creatie naar de middeleeuwse schilder Vittore Carpaccio, die veel met rood werkte.

Mijn specialiteit is dungesneden, biologische rundermuis geserveerd met rucola, Grana Padano, een notenmix en truffel of pestomayonaise. Ik snijd het vlees vers in de foodtruck. Voor mijn carpaccio gebruik ik vlees van speciale runderen die ik inkoop bij de biologische slagerij De Groene Weg in Rotterdam. Dit betekent dat het vlees gegarandeerd biologisch is, afkomstig van runderen die zoveel mogelijk buiten hebben gelopen, in weilanden met bloemen en kruiden.

In Nederland en misschien ook daarbuiten wordt de betekenis van carpaccio wat breder genomen. Eigenlijk alles waar je flinterdunne plakken van kunt snijden, wordt een carpaccio genoemd. Zo snijd ik bijvoorbeeld ook dunne plakken van courgette en ik grill ze even. Dit serveer ik met feta, zongedroogde tomaat, notenmix en een groene kruidendressing. Een heerlijke vegetarische carpaccio. Maar niet alleen vlees en groenten, ook vis! Probeer bijvoorbeeld eens een carpaccio van gerookte zalm met komkommer, bieslook en mierikswortelcrème.

Nieuwsgierig geworden naar welke gerechten ik nog meer bereid?

Klik op de afbeelding voor de menukaart of op het Car Paccio book 2018 voor meer informatie